Diëtiek

Bij voedingsproblemen of aandoeningen waarbij een bepaald voedingsschema gevolgd dient te worden, staat onze diëtiste U bij met raad en daad.

Gezond maar lekker!


We stellen u graag aan onze expert voor:

Onze expert

Annelies Monbaliu

In 2021 behaalde ik mijn bachelordiploma voedings- en dieetkunde. Ik ben erkend diëtiste en lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten.

Momenteel volg ik de opleidingen postgraduaat diabeteseducator en voeding bij sport. Ik heb een grote interesse in diabetes omdat ik zelf ook diabetes mellitus type 1 heb sinds 2017. In mijn vrije tijd ga ik graag hiken, lopen of wandelen met de hond. Levensstijl aanpassen of dieet owv medische redenen? Bij mij kunt u terecht voor:

  • Algemeen voedings- en dieetadvies
  • Vermagering
  • Voortraject Diabetes
  • Hart- en vaatziekten
  • Ondervoeding

Werkwijze

In een eerste gesprek worden je voedings- en leefgewoonten in kaart gebracht. Vervolgens worden de knelpunten samen bekeken en je persoonlijke doelen vooropgesteld. In de daaropvolgende consulten wordt er stap voor stap gewerkt aan deze doelen.

Wat neem je mee voor het eerste gesprek:


  • Eventueel eetdagboek van een aantal dagen
  • Recent laboresultaat en medicatielijst (zeker noodzakelijk indien U om medische redenen komt)
  • Eventueel verwijsbrief van uw huisarts (zeker noodzakelijk bij voortraject diabetes, zorgtraject diabetes en zorgtraject chronische nierinsufficiëntie i.v.m. terugbetaling

Tarieven en betaling

Type behandeling

Honoraria

Eerste consult: intake 60'

€67

Tweede consult: advies 45'

€50

Opvolgconsult 30'

€33


Prijzen zijn inclusief BTW

 Terugbetaling


Vaak voorziet de mutualiteit een gedeeltelijk terugbetaling voor consultaties bij een erkend diëtiste. Dit is voor elke mutualiteit anders, informeer je via uw mutualiteit.

 

Voortraject diabetes: jaarlijks 2 consultaties met een tegemoetkoming van €15,51 per 30 minuten, mits voorschrift van uw huisarts. Indien je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming is dit €18,62. Aanvullend op deze 2 consultaties kan Uw huisarts extra consultaties voorschrijven (4x30 min per jaar) indien je aan volgende voorwaarden voldoet:

  • Je bent tussen de 15 en 69 jaar oud
  • Je hebt een verhoogd cardiovasculair risico vanwege een BMI > 30 en/of arteriële hypertensie.

Hierbij is de tegemoetkoming €23,29 per 30 minuten.

 

 

Opgelet: deze wet- en regelgeving is regelmatig onderhevig aan wijzigingen. Voor de meest recente  informatie kan je contact met me opnemen.

Betaling:

Na de sessie kunt U cash betalen. Niet tijdig geannuleerde afspraken (24 u op voorhand) worden alsnog aangerekend.

Indien U niet aanwezig kunt zijn op een gemaakte afspraak, gelieve dan 24u op voorhand telefonisch te verwittigen. Anders zijn we genoodzaakt de behandeling aan te rekenen.